SQT BioMicroneedling

Kaj je SQT Bio microneedling?

Biomicroneedling je nov, revolucionaren, neinvaziven tretma, podoben microneedlingu, pri katerem pa se ne uporablja aparatur, ni bolečin za stranko, ne pride do poškodbe kožne bariere in ni prisotnih krvavitev.

Je tretma, pri katerem se v kožo vtira naravne spikule Spongila. Namenjen je reševanju resnejših težav s kožo kot so akne, post akenske pigmentacije, starostne in solarne pigmentacije, melazma, razširjene pore in drobne gubice, neenakomerna tekstura kože.

Zelo se pospeši metabolizem kože in spodbudi regeneracija kolagena. Okrevanje po tretmaju je zelo hitro in se lahko uporablja za vse tipe kože, tudi za občutljivo. Cikel obnove se skrajša iz 28 dni na 7 dni.

Kaj so spikule Spongila?

Glavna sestavina SQT BIOMICRONEEDLINGA so spikule Spongila podjetja Hunan Sunshine bio-tech co.ltd iz Kitajske, ki so tudi vodilni proizvajalci najčistejših spikul.

To so čisti naravni biološki izvlečki sladkovodne spužve in jih pridobijo z liofilizacijo (zamrznitev – zmajšanje tlaka – dodajanje velike količine toplote – led preide iz trdega v plinasto stanje – ostane izsušen proizvod, ki je ohranil vse učinkovite lastnosti).

Spikule so silikatne mikro iglice, ki jih lahko vidimo le pod mikroskopom, s prostim očesom pa so vidne kot prah. So 100% naravne, 99% čiste, brez kemikalij in kislin.

Kako deluje biomicroneedling? (6 faz)

1.faza IMPLANTACIJA SPIKUL

Od 3 do 5 milijonov spikul, ki imajo v sredini votlo luknjo, penetrira globoko v kožo, kjer kreira milijone tankih kanalov naravnost do bazalne plasti. Iz kože se izločijo odvečna olja in umazanija, s pritiskom prstov na kožo pa hranila neposredno vstopajo v bazalno plast kože, pri čemer se učinek njihove absorpcije poveča za nekaj krat.

2.faza AKTIVACIJA BAZALNIH CELIC

Spikule stimulirajo bazalno plast kože, da se pospeši delitev bazalnih matičnih celic, pomagajo aktivirati mikrocirkulacijo kože.

Najkasneje v 72 urah po končanem opravilu vsaditve spikul, le -te samodejno odpadejo skupaj z odmrlo kožo. Luščenje bo minimalno, podobno kot pri blagi sončni opeklini. Le-to bo izzvenelo v nekaj dneh in koža bo dobila mladosten videz in sijaj.

Po tem krogu hitre celične delitve in intenzivnega obnavljanja kožne, celice dosežejo nižjo povprečno starost in višjo raven vitalnosti, videz kože se bo znatno izboljšal. V 5-7ih dneh nastane nova koža.

3.faza REPRODUKCIJA KOLAGENA

Implantacija spikul ustvari plaz celjenja in s tem hitro zažene mehanizem samoobnove kože in izgradnje kolagena, kar močno preoblikuje kožo.

4.faza OBNOVA POVRHNJICE

Gre za epidermalno celjenje, kjer se začne povrhnjica obnavljati, stare celice se naravno odluščijo.

5.faza METABOLIČNA OBNOVA

Ko se koža obnovi, se začnejo v spodnjih plasteh odvijati presnovni procesi. Aktivne učinkovine začnejo s kožo komunicirati na celični ravni in ji dajo informacije, da se začne obnašati tako, kot se je v mladosti.

6.faza NOVA KOŽA

Izgradnja nove, sveže kože v samo 7 dneh.

Koliko terapij je potrebnih?

AKNASTA KOŽA: 1 do 2 terapiji

RESNEJŠA STANJA, PIGMENTACIJE: 3 do 4 terapije

GUBE, VELIKE PORE, BRAZGOTINE: 4 terapije

Tretmaji se izvajajo na 2 do 3 tedne (odvisno od stanja kože). Rezultat je viden že po 1 tretmaju, za dolgoročne rezultate pa se priporoča 3 do 6 terapij.

Znaki izboljšanja so seveda odvisni od zahtevnosti težav  zelo globoke brazgotine, bodo zahtevale več tretmajev, prav tako zelo globoke pigmentacije)

Kaj boste občutili na terapiji: pričakovani stranski učinki

RDEČICA
Po terapiji lahko pričakujete rdečico, ki bo prisotna pri večini 1-2 dni, kar je normalno in pričakovano, saj spodbudimo prekrvavitev kože. Občuti se pikanje in segrevanje, tudi to je pričakovana reakcija.

SUHA KOŽA
Prve dni po terapiji bo vaša koža zaradi procesa obnavljanja relativno suha, občutilo se bo zategovanje kože. V tem času potrebuje koža veliko vlage (tonik)

SRBEČICA
Če pride do srbenja, pomeni, da je koža v slabšem stanju, saj je njen metabolizem počasen. S tretmajem SQT se spodbudi proces metabolizma in reakcija je srbenje. Drugi razlog pa je ta, da koža ustvarja nove celice. Za ublažitev srbenja si lahko pomagate tako, da obraz potapkate s čisto vodo. NIKAKOR PA NE PRASKAJTE KOŽE!!

LUŠČENJE
Normalno je, da se začne koža luščiti 3-4 dan po tretmaju. Koža se namreč na številne drobne vbode odzove tako, da sproži popravilo. Stara koža se začne luščiti in nastane nova koža. Luščenje bo minimalno, podobno kot pri blagi sončni opeklini.

AKNE in BUNKICE
Pri aknasti in nečisti koži in koži z zaprtimi pustulami in papulami se lahko 3.dan izloči veliko število aken. Koža se čisti, stanje pa se bo umirilo. To bo zbledelo v nekaj dneh, saj se pikice spužve izločijo iz telesa s presnovo kože v do 72 urah, zaradi česar boste imeli mladosten, sijoč videz in občutek.

CENIK

SQT Bio microneedling

  • storitev
  • cena
  • SQT anti ageing rejuvenation
  • 230,00 €
  • SQT revitalizing pigmentacije
  • 180,00 €
  • SQT resurfacing repair akne
  • 180,00 €