V BM STUDIU že 25 let izvajamo nadvse uspešno metodo trajnega odstranjevanja dlak – elektroepilacijo.

Čeprav prihajajo nove metode trajnega odstranjevanja dlak, elektroepilacija še vedno ohranja svoje mesto v moderni kozmetologiji, ker se samo z njeno pomočjo lahko rešijo nekatere oblike nezaželenih dlačic.

KAJ VAS BO PREPRIČALO?

Kljub temu, da je metoda primerna pri manjši poraščenosti, imamo dobre rezultate tudi pri močnejši hormonski poraščenosti, ko druge metode niso bile uspešne ( laser, IPL..), ali ko ima nekdo pomisleke do drugih metod.

Nezamenljiva je za odstranjevanje svetlih in sivih dlačic, za odstranjevanje dlak nad in pod obrvmi, okoli prsnih bradavic, če pa gre za prekomerno dlakavost na obrazu in telesu pa je priporočljiva kombinacija IPL tehnologije in elektroepilacije – po IPL tretmajih nam vedno ostanejo posamezne dlačice, ki se jih najbolj učinkovito rešimo z elektroepilacijo.

Elektroepilacija se izvaja tako, da preko sterilne iglice spustimo v lasni folikel električni impulz, ki uniči lasno čebulico s papilo iz katere dlačica raste.

Odstranjevanje dlak je najbolj učinkovito v anageni (rastni) fazi. Ta faza je zelo kratka, zato je potrebno določeno dlako tretirati nekajkrat. Po tretmaju je koža rahlo rdeča, rdečina pa do drugega dne že mine. Tretmaje ponavljamo na približno 3 tedne nato pa še bolj poredko, in sicer je potrebno v povprečju od 6 do 8 tretmajev. Pri  primerih z močno poraščenostjo so tretmaji na začetku časovno pogostejši, nato se razredčijo in preidejo v občasno vzdrževanje.

Rezultat je zadovoljstvo z videzom ter eliminacija problemov, kot so vraščanje dlak, poškodbe kože zaradi nenehnega britja, nesproščenost pri funkcioniranju v vsakdanjem življenju. Učinkovitost tretmaja je pogojena z izkušenostjo in spretnostjo vašega terapevta. Pri nas dosegamo odlične rezultate že tri desetletja.

Elektroepilacija se v medicini in kozmetiki uporablja že več kot 125 let in je odobrena s strani FDA kot metoda trajnega odstranjevanja dlak.

ZGODOVINA ELEKTROEPILACIJE

  • že leta 1875 je dr.Michael s pomočjo igle, ki jo je združil v električni krog, odstranil vraščeno trepalnico

  • konec 19. stoletja so začeli elektroepilacijo redno uporabljati, Dan Mohler pa je ustanovil prvo podjetje, ki je bilo predhodnik največjega podjetja za elektroepilacijo – Instranton Company

  • 1916 je dr.Kree začel uporabljati več igelno epilacijo

  • 1924 so prvič uporabili izmenični tok

V 60-70 letih se aparati izpopolnjujejo, v 80 letih prihajajo na trg računalniško vodeni, pojavijo se sterilne, izolirane iglice za enkratno uporabo.