KAJ JE CELULIT?

Večina žensk v odrasli dobi (80%) ima na bokih, stegnih in zadnjici nagrbančeno, neenakomerno kožo z vdolbinicami, ki je estetsko moteča. Stanju običajno rečemo celulit (ali pomarančna koža) in je posledica obilice podkožnega maščevja v vezivnih razdelkih podkožja. Neenakomerna površina je odraz maščobnih kopičenj v podkožju, ki v razdelkih med vezivnimi trakovi segajo proti površini kože in tvorijo izbokline. Vezivni trakovi sidrajo kožo na vezivne ovojnice mišic in povzročajo vdolbinice.

ZAKAJ CELULIT NASTANE?

Vzrok nastanka celulita ni povsem jasen, je pa odvisen od količine telesne maščobe in organizacije veziva v podkožju. Ženski spolni hormon (estrogen) ima eno od ključnih vlog, saj pospešuje nalaganje maščobe v podkožju žensk nasploh-še posebno poudarjeno na t.i. »tipičnih mestih«, kot so boki in stegna. Teorij o nastanku celulita je veliko, še več pa terapevtski metod, s katerimi skušamo celulit odpraviti. Pogosto celulit nastane in ostane kljub ustrezni prehrani in fizični aktivnosti.

Kombinirana terapija celulita, ki vključuje sočasno mehanično masažo, gretje tkiva z infrardečo svetlobo ter bipolarno radiofrekvenco, je učinkovita neoperativna tehnika odpravljanja in blaženja celulita ter zmanjševanja maščobnih oblog.

KAKO DELUJE VELA SMOOTH?

Velasmooth je aparat za uspešno odpravljanje celulita. S podtlakom (vakuumom) in masažo z valjčki pospešimo mikrocirkulacijo in limfno drenažo. Vakuum ustvari podtlak, ki razširi kapilare v podkožju in izboljša prekrvavitev obdelovanega dela telesa. Masažni valjčki mehanično pospešujejo odtekanje nakopičene medcelične tekočine skozi limfni sistem in s tem učinkoviteje pospešijo odpravljanje celulita. S sočasnim gretjem kože in podkožja ter povrhnjih maščobnih oblog (z infrardečo svetlobo in ter bipolarno RF) povzročimo preoblikovanje in krčenje kolagenskih vlaken.

Infrardeča svetloba segreva kožo do 5mm globoko, spodbuja mikrocirkulacijo ter posledično izboljša izkoristek lokalnega metabolizma. Na ta način zmanjšuje velikost maščobnih celic in odpravlja celulit. Bi polarna radiofrekvenca dodatno segreva podkožje do 15mm globoko, kar poveča cirkulacijo krvi in kisika, s tem se pospeši presnova maščobni oblog. Hkrati radiofrekvenca spodbuja tvorbo fibroblastov ter kolagena in elastina,kar dodatno krepi vezivno tkivo.

Odpravljanje celulita in zmanjševanje maščobnih oblog torej dosežemo s sinergističnim (dopolnjujočim se) delovanjem masaže in ciljane toplotne energije, s tem vzpodbudimo razgradnjo maščobnih oblog (lipolizo), pospešimo limfno drenažo in zmanjšamo maščobne blazinice. Po terapiji odpravljanja celulita je koža bolj gladka in napeta, obseg tretiranega predela je manjši.

KAKO UČINKUJE VELA SMOOTH?

S kombinirano terapijo odpravljanja celulita sočasno učinkujemo na:

  • povrhnja in globlja tkiva

  • na kožo, podkožje in maščevje

  • na mikrocirkulacijo, limfno drenažo, sintezo in preoblikovanje kolagena ter lipolizo

Postopek odpravljanja celulita in zmanjševanja maščobnih oblog se lahko izvaja na stegnih, mečih, zadnjici, ledvičnem predelu, trebuhu, rokah in podbradku.

Število tretmajev odpravljanja celulita in zmanjševanja maščobnih oblog je odvisno od posameznika in stopnje problema. Priporočeno je opraviti vsaj 10 tretmajev, prve spremembe pa se lahko opazijo že po treh.

KAJ VAS BO PREPRIČALO?

Vakum, masažni valjčki, radiofrekvenca in infrardeča svetloba so zmagovalna kombinacija pri odpravljanju celulita. Deset obiskov bo, znova in znova preverjeno, odvzelo povprečno dva centimetra iz stegen in zadnjice, celulit pa bo nazadoval minimalno eno do dve stopnji. Se sliši predobro? Pridite na brezplačen posvet!