KAJ JE Mezoterapija?

Mezoterapija je zdravstvena tehnika, ki s pomočjo mikro injekcij vnaša različne aktivne snovi v plasti kože in podkožno tkivo. Že več kot 50 let jo v medicini uporabljajo za zdravljenje bolečin, športnih poškodb, degenerativnih bolezni, v zadnjih letih jo vse bolj uporabljajo tudi v estetski medicini.  Mezoterapijo lahko uporabljamo za zdravljenje določenih težav na koži, ki so posledica staranja, kot so gube, povešene in dehidrirane kože na obrazu, vratu in prsih, motnje pigmentacije, zelo je uspešna pri odstranjevanju  maščobnih celic in celulita.

ZAKAJ mezoterapija brez igel?

Zato, ker je mezoterapija brez igel (mezoporacija), absolutna in sodobna alternativa mezoterapije za ljudi, ki se zaradi strahu pred iglo izogibajo klasični mezoterapiji, a vendar želijo rešiti problem povešanja kože, gub, peg, celulita in strij.

Mezoporacija je proces, ki omogoča vnos aktivnih snovi v tkivo do globine, ki je enakovredno mezoterapijskim injekcijam.

Kakšna je učinkovitost mezoterapije brez igel?

Med običajno nego lahko le 10% aktivne snovi, ki se jih uporablja doseže globlje plasti kože in so zato vsi učinki omejeni. Podobno je z uporabo krem in izdelkov, ki jih uporabljamo vsak dan med domačo nego. Mezoterapija brez igel poveča absorpcijo aktivnih sestavin, ki jih nanesemo na kožo (hijaluron, kolagen, vitamini, minerali, aminokisline in ostale rastlinske ekstrakte)  z 10% na neverjetnih 90% prodiranja v globino, kar nam daje neslutene možnosti za zdravljenje in nego obraza in telesa, tako pri starejših in mlajših osebah.

Na kakšnem principu dela mezoporacija?

Mezoporacija temelji na principu 4 funkcij: elektroporacija, elektro-repulsija, mehanski pritisk, PH.

Elektroporacija

Je proces reorganizacije celičnih membran kot posledica električnih impulzov iz aktivne elektrode. Hitri električni impulzi vzpostavijo nizko napetostno polje in  v delčkih sekunde  aktivirajo začasne vodne kanale – mezopore v  zaščitni celični membrani. Z mezoporacijo tako dosežemo vnos molekul v celice, ki drugače ne morejo oz. slabo prehajajo skozi membrano. S tem  omogočimo povečanje prepustnosti celičnih membran in vnos aktivnih snovi v globlje plasti kože.

Postopek je mogoč zaradi specifičnega obnašanja maščobnih kislin, ki so sestavni del povrhnjice in drugih tkivih.

Mezopora “traja” 15-20 sekund pa tudi do nekaj minut in ima velikost od 40-250 mikronov.

Zaradi dejstva, da sta bila sposobna dokazati pojav elektroporacije in prisotnost vodnih kanalov, sta Peter Agree in Roderick Mac Kinnon leta 2003 prejela prestižno NOBELOVO NAGRADO na področju kemije.

Elektrorepulsija

Pozitivno nabita aktivna snov je repulsirana s pozitivno nabito elektrodo v tkivo skozi mezoporo. Najpogosteje se uporabljajo pozitivno “+” nabite mezoterapijske tekočine. V primeru negativno nabitih aktivnih snovi se polarnost elektrod zamenja.

Zaradi narave mezopor lahko vnašamo tako ione, kot tudi molekule v kožo in tkiva.

Mehanski pritisk

Terapevti z elektrodo  ustvarimo mehanski pritisk. Ta pritisk “potisne” raztopino skozi mezoporo  skozi kožo v tkiva.

PH vrednost

Izoelektrični pH kože je 4. Pod fiziološkimi pogoji, da je površina kože napojena z aktivnimi snovmi s pH okoli 7,4 , je elektro ozmoza najboljša za prehajanje molekul.

Katere sestavine vnašamo v kožo?

Pri metodi mezoporacije, kjer uspešno rešujemo problem staranja kože, vnašamo v kožo 2 učinkovita gel koncentrata, ki povečata čvrstost in prožnost kože.

YouthPRO Hyaluronic/Gatuline Gel Concentrate

Učinkovit gel koncentrat, ki intenzivno ohranja in stabilizira vlaženje kože. To omogoča, da je koža videti polnejša in povečuje čvrstost, elastičnost in odpornost kože. Gatuline je fitoekstrakt, ki ga pridobimo iz rastline Paracress (Blainvillea acmella) . Še posebej aktivna sestavina v njem je Spilanthol, ki ima sproščujoč učinek na mišice in zelo hitro zmanjšuje izrazne gubice obraza.

YouthPRO Lipsosom Gel Concentrate

Intenzivni gel koncentrat, ki poveča čvrstost in prožnost kože. Dragoceni Lecitin v kombinaciji z antioksidanti kot so vitamin E pomaga pri obrambi kože proti prostim radikalom in zagotavlja višjo raven vlage v koži.

MEZOTERAPIJE SE NE SME IZVAJATI:

  • v nosečnosti,

  • pri bolnikih z epilepsijo, rakom ali ob kemoterapijah,

  • sladkorno boleznijo,

  • pri kovinskih vsadkih v telesu,

  • pri osebah s srčnim spodbujevalnikom,

  • pri alergijah na aktivne sestavine,

  • pri svežih brazgotinah in nepopolno zaceljenih kirurških ranah,

  • pri ekcemih,

  • pri herpesu,

  • pri sklerodermiji.

TRAJANJE MEZOTERAPIJE BREZ IGEL

Postopek mezoterapije traja približno 45 minut.

Rezultat samostojnega tretmaja bo držal okoli 3 – 7 dni. Samostojni tretma priporočamo ob posebnih priložnostih (na primer poroka, rojstni dan, gala zabava) za takojšen učinek.

Dolgotrajne rezultate lahko dosežemo samo z Meso-Perfection kompletom tretmajev. V ta namen je idealno priti na 5 – 10 tretmajev. Optimalno naj bi stranka prišla na mezoterapijo (2 – 4 tretmaje) 2 krat na teden in nato enkrat na teden do konca. V želji, da zagotovimo dolgotrajni učinek Mezoterapije kot kure, priporočamo 1 – 2 osvežilna tretmaja v intervalu 8 – 10 tednov po kuri.